Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Είμαι κακός άνθρωπος

Ναι! δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα πρέπει να φοράω το καλό μου χαμόγελο και να μοιράζω ευχές, να ανοίγω το αραχνιασμένο μου πορτοφόλι και να ξεφτιλίζω ότι έχει και ΔΕΝ έχει μέσα εις το όνομα του γεννημένου μας Χριστού...,
να περιμένω υπομονετικά πότε θα δεήσουν να ξαναλειτουργήσουν τα πάντα έστω με ρυθμό χελώνας εις το όνομα του αγίου Βασίλη...
Ετσι εδώ και κάτι χρόνια αντιστέκομαι .ΠΩΣ?
Δεν εύχομαι καλά Χριστούγεννα πλέον...ο Χριστούλης γεννιέται στις καρδιές μας κάθε μέρα και δεν δίνει δεκάρα με πόσα πολλά λαμπιόνια έχω στολίσει το σπίτι μου.

(κακότητα νο1?...) δεν στολίζω ούτε δέντρο ούτε τίποτα και φέτος που αναγκάστηκα να τα κατεβάσω απ'το πατάρι γιατί τα απαίτησε η κόρη μου το έκανα με χίλια μουρμουρητά και τα πήρε στο δωμάτιό της.Πέταξα τα λαμπάκια φυσικά μην πάρουμε και καμμιά φωτιά...ήταν ιδανικά για πυρκαγιά κινεζικής προελεύσεως.


(κακότητα νο2?...χο χο χο)
  
δεν άντεξα και ξεσκέπασα νωρίς νωρίς τον μύθο του αη Βασίλη στα βλαστάρια μου... 
Διαμαρτυρίες του τύπου γιατί μας τόκανες αυτό ξεψύχησαν μπρός στο σωρό των παιχνιδιών που αποκτήθηκαν  κατακαλόκαιρο. 
Πήρα μια λαχτάρα κάποτε από έναν ψεύτικο κρεμασμένο σε μπαλκόνι που μου κόπηκε η χολή.


(κακότητα νο3?...)
δεν κάνω δώρα ούτε δέχομαι κατόπιν συνεννοήσεως.Έγινα εγώ πρώτη η κακιά αλλά τώρα είμαι μια ελεύθερη κακιά.

φτάνουν τόσες ή να πω και για την ξυνισμένη φάτσα του συμβίου που έχει καλομάθει στις ...μπλιάχ γεμιστές γαλοπούλες που φυσικά εγώ αναγκάζομαι να μαγειρεύω και αυτός να τις τρώει πως μπορεί? ολομόναχος.
Κάθε χρόνο η ίδια αγανάκτηση.
Είναι η πρώτη φορά που το ομολογώ, κι ας κινδυνεύω να χαρακτηριστώ άσχημα μισώ αυτές τις μέρες μου χαλάνε την όποια διάθεση.
Φυσικά και έψαξα μέσα μου να βρώ την πραγματική αιτία και νομίζω  είναι επειδή έχει χαθεί η αγάπη μεταξύ μας.Μάλλον δεν αντέχω την υποκρισία και τάχω ισοπεδώσει ως άμυνα.
Κι ας είναι αγαπημένη μου η 'χριστουγεννιάτικη ιστορία' του Καρόλου Ντίκενς ίσως αυτή είναιτο δικό μου μέτρο.Οι αλυσίδες του Μάρλευ μου θυμίζουν τις δικές μας που άλλοι προσπαθούμε να απαλλαχτούμε και άλλοι τις επιδιώκουμε.
Απλά εύχομαι καλή πρωτοχρονιά με υγεία
και καθαρό νου.